HTML

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók B. út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90/ Programok: (06 1) 279 02 91/ Nyitva tartás: hétfő-péntek: 12.00-01.00 szombat-vasárnap: 14.00-01.00 A konyha nyitva tartása: 12.00-23.00

Kapcsolat / Contact

2011.05.05. 17:25 szatyorbar

Itt van a város - Vendég: Keresztury Tibor május 10-én 18 órától

A Litera beszélgetéssorozatában a házigazda, JÁNOSSY LAJOS havonta egy ülésben, keddenként látja vendégül a kortárs irodalom színét-borsát, hogy az írókkal, költőkkel, literátusokkal teák és sörök fölött fesztelenül és szertelenül diskuráljon műhelytitkokról és olvasmányokról, álmokról és zenékről, nőkről és férfiakról, szenvedélyekről és emlékekről, utcákról és terekről, vagyis a városról és mindannyiunkról, akik „maradunk itt, maradunk”. 
 
2011. MÁJUS 10-ÉN, KEDDEN 18 ÓRÁTÓL AZ ITT VAN A VÁROS VENDÉGE KERESZTURY TIBOR ÍRÓ, KRITIKUS, A LITERA FŐSZERKESZTŐJE.
 
"És mondd, te hol álltál, amikor jöttek a stukák? A Margit híd közepén. Nem volt már az akkor lebombázva, kérlek? De. Lehet. De akkor hogy álltál a híd közepén, ha meg nem sértelek? Mi­kor? Hát amikor jöttek a stukák. Azt hittem, arra gondolsz, amikor megszólaltak a Sztálin-or­go­nák. Mér', akkor is a híd közepén álltál? Nem. Le volt már bombázva akkor. Mikor, amikor a kö­ze­pén álltál? Nem, amikor jöttek a stukák. Ezek szerint te is láttad, amikor az eget bevilágítják a város felett. Mik? A stukák? Nem, a Sztálin-orgonák. És állt még a híd akkor? Melyik, amelyiken álltam? Az. A Lánchíd volt, mit is mondtál? Nem, a Margit. De az le volt már bombázva akkor. Amikor meg­szólaltak a Sztálin-orgonák? Nem, amikor kötelékben jöttek a stukák. Félig így a Du­nába rogyott.  Nagy idők tanúja vagy te, László! El sem tudják képzelni a fiatalok! Én is ott voltam amúgy. Csak én nem a hídon, hanem Budán. Akkor láttad te is. Mit? A sok stukát." (KT)
 
 
A következő beszélgetés június 7-én 18 órától lesz a Szatyorban. A vendég: Saly Noémi.