HTML

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók B. út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90/ Programok: (06 1) 279 02 91/ Nyitva tartás: hétfő-péntek: 12.00-01.00 szombat-vasárnap: 14.00-01.00 A konyha nyitva tartása: 12.00-23.00

Kapcsolat / Contact

2011.09.23. 17:12 szatyorbar

Itt van a város - Vendég: Para-Kovács Imre

Kedves Közönség! A meghirdetettel ellentétben betegsége miatt nem Para-Kovács Imre lesz az est vendége, hanem Solymosi Bálint író. Szeretettel várunk mindenkit!

Az Itt van a város őszi szériájának első estjén, szeptember 27-én, kedden 18 órától PARA-KOVÁCS IMRE a vendég!

PARA-KOVÁCS IMRE író, újságíró, 1965-ben született Miskolcon. Volt tejipari szállítmánykísérő, plakátragasztó, könyvesbolti raktáros, üzletkötő, majd Budapestre költözött, ahol színházi közönségszervezőként dolgozott a Ganz-Mávagban. Ezt követően kérdezőbiztos, szellemi szabadfoglalkozású, művészeti vezető a Fiatal Művészek Klubjában, mezőgazdasági munkás külföldön. 1992-ben került a Tilos Rádióhoz, és még ugyanebben az évben a Magyar Narancshoz. Dolgozott a TV3-ban szerkesztőként, majd a Népszabadságnál, Magyar Hírlapnál volt publicista. Jelenleg az Amerikai Magyar Népszava Szabadságnál és a Hírszerzőnél publicista, a Hócipőnél humorista, a Sport TV-nél póker szakkommentátor. Nős, Budapesten lakik, de ennek azért annyira nem örül. 
 
Lassú fény c., 2004-es könyve ajánlójában olvasható:
Budapest, valamikor a közeli jövőben. A nagyvárosok környékén világszerte kialakul a Zóna. Rejtélyes istendögök hullanak az égből, a lakosságon agysorvadásjárvány söpör végig, mindennapossá válik a kannibalizmus. A városon belül káosz uralkodik. A kormányzat megsemmisítő-expedíciókat szervez a Zónába, a gyilkosságokat telepatikus médiumok, a Szörnyetegek hajtják végre. A regény hőse felfedezi magában a Szörnyetegek rejtett képességeit, és szolgálatra jelentkezik. Ugyanakkor leszámol addigi életével, elszakad minden emberi kapcsolattól. Félkegyelmű barátja, Davey az egyetlen, aki iránt felelősséget érez – bármilyen kegyetlen következményekkel is jár ez az érzés. 
„Várom a reggelt, nyitott szemmel a sötétben, fekszem a szalmán, valahová visznek, valahová megyek. Megülepedett a levegőben a véglegesség és a boldogtalanság, nem mozdul semmi, pontosan tudom, hogy nem volt életem, és ami most kezdődik el, annak nincs értelmezése ebben a viszonyrendszerben".
 
PARA-KOVÁCS IMRE ÍRÁSAI:
 
Következő estek a sorozatban: 
Október 25. - Vendég: Karafiáth Orsolya
További alkalmak: November 29., december 20.
 
A sorozatban eddig Bereményi Gézával, Térey Jánossal, Németh Gáborral, Garaczi Lászlóval, Sajó Lászlóval, Vágvölgyi B. Andrással, György Péterrel, Wilhelm Drostéval, Kukorelly Endrével, Lábass Endrével, Keresztury Tiborral és Saly Noémivel hallgathattak érdekes beszélgetéseket a Szatyorban.
A belépés díjtalan.
Litera - az irodalmi portál - http://www.litera.hu/

komment


süti beállítások módosítása