HTML

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók B. út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90/ Programok: (06 1) 279 02 91/ Nyitva tartás: hétfő-péntek: 12.00-01.00 szombat-vasárnap: 14.00-01.00 A konyha nyitva tartása: 12.00-23.00

Kapcsolat / Contact

2012.12.10. 14:36 szatyorbar

Jazzin' the Icons Trio feat. Derecskei András 12.13. 20:00

Pápai Zsanett – ének
Horváth ’Tojás’ Gábor – zongora
Horváth Balázs – bőgő

+special guest: Derecskei András – elektromos hegedű

Aki szenvedélyes mégis reflektált, lírai de az iróniát sem nélkülöző, személyes és egyben szofisztikált hangzásra vágyik, az ebben a formációban megtalálta számítását.
Az énekesnő többek között fellépett már a párizsi Music Hallban, ahogy hallhattuk a Mediawave-en Rene Trossman zenekarával vagy a Moveast fesztiválon Joe Fonda blues projektjében is. Erőteljes, expresszív és személyes kifejezésmódját keretezi Tojás invenciózus, szuggesztív zongorajátéka.
Horváth ’Tojás’ Gábor 2009-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz zongora szakán, többek között Binder Károly és Kaltenecker Zsolt tanítványaként. Rengeteg itthoni és külföldi jazzfesztiválon bizonyított mind szakmai, mind közönségsikerek terén. Gábor tehetségét a világhírű amerikai jazz zongorista, Joey Calderazzo (Michael Brecker Band, Branford Marsalis Quartet zongoristája) is elismerte, akivel több közös produkcióban is részt vett.
A trió részletgazdag zenei ornamentikája Horváth Balázs átütő erejű mégis cool érzetű bőgőjátékára épül. Balázs, akinek karakteres játékát számtalan formációból ismerhetjük, méltán a hazai jazzszcéna egyik legkeresettebb alakja. Többek között olyan zenészekkel koncertezett és készített felvételeket mint David Liebman, Al Foster, Oláh Kálmán, Binder Károly, Grencsó István, Juhász Gábor, Tűzkő Csaba, Borbély Műhely, Budapest Jazz Orchestra, Equinox Quartet, Kőszegi Quartet.
A hagyományos standardek előadásába gyakran szövik bele gazdag formanyelvük fúziós, post-bop, neoromantikus, és avantgárd kifejezéseit, de oly módon, hogy az érzelmi kifejezőerő kapja mindvégig a legnagyobb hangsúlyt. Így a megszólalások mindig közvetlenek és stílusokon átívelő személyes erővel hatnak.
Repertoárjukban egységes hangulatívben férnek meg egymás mellett a jazz standardek és olyan pop énekesek dalai mint Amy Winehouse, Madonna, Sting, Leonard Cohen és Gwen Stefani.

komment


süti beállítások módosítása