HTML

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók B. út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90/ Programok: (06 1) 279 02 91/ Nyitva tartás: hétfő-péntek: 12.00-01.00 szombat-vasárnap: 14.00-01.00 A konyha nyitva tartása: 12.00-23.00

Kapcsolat / Contact

2010.09.15. 18:13 szatyorbar

A Szatyor Galéria első kiállítása szintén szeptember 17-én nyílik

A Szatyor Galéria bemutatja a

Kombínó, kombiné és metafizika

c. kíállítását.

 

A kiállítás megtekinthető:

2010. szeptember 18 - október 14.

 

Kiállító művészek:

Gesztelyi Nagy Zsuzsanna, Schnedarek Réka és Osgyányi Sára

 

Megnyitó: 2010. szeptember 17. 20.00

 

A kiállítást megnyitja: Szegedy- Maszák Zsuzsanna művészettörténész

 

Az alkotók a kiállításról:

 

Hosszú évek óta bizalmas barátnők vagyunk, barátságunk az egyetemi, közös műteremben eltöltött időkre nyúlik vissza. Szoros kapcsolatban vagyunk egymással, örömeink, szenvedéseink folyamatosan tükröződnek egymásban. A mostani kiállításunk kohéziós erejét nem a közös tematika szolgáltatja, hanem a barátságunk közös rezgése, amely akaratlanul kihat a festészetünkre.

 

Bár a stílusunk, témáink, nyelvezetünk, munkamódszerünk különböző, törekvéseink egy irányba mutatnak. Mindhárman arra vágyunk, hogy alkotásainkkal saját személyes világunkból fakadóan olyan eleven, pozitívan vibráló rendet hozzunk létre, amely kreatív elmélkedésre hívja a befogadó közönséget. Közös hangunk az élettel teli napfény színeinek szeretete.

 

Személyes témáink, inspirációs forrásaink:

 

Gesztelyi Nagy Zsuzsa: gyermekkor, kertek, lombok, kresztáblák, minták, álmok, látomások, fények - árnyékok. (...)

"Célom, hogy olyan képet fessek, ami maximálisan tükröz engem, és megnyugtatja a tudatomat."

 

Osgyányi Sára: "Az ember álatal teremtett világ éghez tapadását, kapcsolódását keresem. Az idő fogalmát próbálom megérteni. A közlekedésben kutatom a pillanatszerűséget."

 

Schnedarek Réka: növényi és emberi karakterek egymáshoz való viszonya, az anyag és a szellem kiegyensúlyozására való törekvés, " Az engem épp aktuálisan elvarázsoló téma anyagba, festékbe öntése közben én, mint Réka, megszűnök létezni, önfeledten eggyé válok a folyamattal, és ez a feltöltő, időtlen teljességérzés számomra létszükséglet."

 

A kiállításmegnyitó a Szatyor Bár és Galéria hivatalos nyitórendezvényének része. A további programokról itt tájékozódhat:

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=148988418467292&ref=ts 

HANGING ART

Ugyanekkor mutatjuk be Babos László Barokk formula1 c. alkotását.

 

A Szatyor Galéria indított hanging art (lógatott művészet) kéthavonta jelentkező programsorozat. Az első kiállító Babos László, akinek Barokk Formula1 című szobra látható. Az eredeti Formula1 bronzból készült és a Hungaroring Szoborparkban van, ez annak a hungarocell vázlata. A kiállított szobrot a következő művészek dekorálták ki: Merkl Ákos, Vagó Szabolcs, Tóth Máté, Babos Bertalan.

 

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

(06 1) 279 02 91

www.szatyorbar.com

komment


süti beállítások módosítása