HTML

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók B. út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90/ Programok: (06 1) 279 02 91/ Nyitva tartás: hétfő-péntek: 12.00-01.00 szombat-vasárnap: 14.00-01.00 A konyha nyitva tartása: 12.00-23.00

Kapcsolat / Contact

2011.03.09. 14:19 szatyorbar

Reklám recycle - Ferenczy László fotóművész kiállítása március 16-tól

Szatyor Galéria bemutatja Ferenczy László fotóművész kiállítását Reklám recycle címmel.

A kiállítás megtekinthető 2011. március 16. – május 22 között.

Megnyitó időpontja: 2011. március 16. 18.00

A megnyitón alkalmával Nagy Marci animáció filmes munkáinak is bemutatóját tartjuk a Szatyor plazmán.

A kiállítás alapja egy korábban létrehozott Common people című gerillakiállítás mely dokumentációs anyagát a Szatyor Galériában láthatják a falon. A térben pedig Szatyorba tervezett térplasztikák kerülnek, mely ennek az illegálkiállításnak a továbbgondolásai. Ezek a világító cégérekre exponált fotók több szempontból (formailag - hátulról megvilágított képek, tartalmilag - random portrék, a hétköznapi ember és a reklám ellentéte) is kapcso-lódnak egymáshoz. Gyakorlatilag áthelyezése egy másik médiumra (hordozóra), magasabb szintre emelése.

Néhány gondolat az ennek a kiállításnak alapját képező Common people gerillakiállításról:

„Mindenhol reklámok vesznek körül. Tárgyak, szolgáltatások hirdetései. A lényeg, hogy minél többet költs, vásá-rolj, fogyassz. Sok esetben ezt azzal éri el a hirdető, hogy a reklámok főszereplőit társadalmilag magasan pozíci-onálja, azt sejteti, hogy aki az ő termékét választja, az az élet minden területén sikeres lesz. Ha megveszed, feljebb jutsz. 

A COMMON PEOPLE gerilla kiállítás egyben egy kis reklámkampány is, a kisember reklámja. Semmit sem akar eladni, pusztán figyelmeztetni, emlékeztetni akar az átlagemberre, egy kicsit elgondolkodtatni.

A kiállítás hat képből épül fel, de mind darabbal háromszor találkozhat a látogatók. A képek címei: Nagy, Kovács, Szabó, Tóth, Varga, Horváth, napjaink hat legelterjedtebb magyar családneve. A képek 91 x 135 cm-es, fekete-fehér digitális nyomatok, 80 g-os papíron.

A COMMON PEOPLE gerilla kiállításnak nem célja a rongálás, így a kicserélt reklámokat fölhengergetve a citylight dobozokra visszaerősítjük.”

komment


süti beállítások módosítása