HTML

Szatyor Bár és Galéria

1111 Budapest, Bartók B. út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90/ Programok: (06 1) 279 02 91/ Nyitva tartás: hétfő-péntek: 12.00-01.00 szombat-vasárnap: 14.00-01.00 A konyha nyitva tartása: 12.00-23.00

Kapcsolat / Contact

2013.07.10. 16:34 szatyorbar

Újbuda Kulturális Városközpont Kulturális Hétvégéje bARTók útON

ArtOn.jpg

Az Újbuda Kulturális Városközpont program a nyáron igazi mérföldkőhöz érkezik. Újbuda Önkormányzata a kerület alkotócsoportjaival, galériáival, vendéglátóhelyeivel, valamint az egyetemista fiatalokkal közösen kulturális hétvégével pezsdíti fel a Bartók Béla út életét július 13-án, szombaton és július 14-én, vasárnap.

A Szatyor Bár és Galéria sem marad ki a kezdeményezésből. Kapcsolódó programja az utolsó hétvégéjéhez érkező olasz vendégkiállításunk a  IRA TRA I TARTARI avagy Őrjöngés a Tatárok között.

A kiállítás az alkotók korábban elkészített műveit sorakoztatja fel, dialógusba helyezve a kimondottan az alkalomra készített alkotásokkal. A szándék, hogy gondolkodásra serkentsen az egyensúly és kontraszt kérdéskörében, amely valahogy viszonyban áll a palindrommal, mint jelen és múlt, közel és távol, múlandó és konkrét kérdésével, hogy megtalálják saját kifejezésmódjukat egy általános és egymást meghatározó kölcsönösségben.
A négy olasz művész mind technika, mind pedig megközelítésmód tekintetében eltérő módon nyúlt a témához, párbeszédet kezdeményezve egymással, e dinamikus kapcsolaton keresztül bemutatva a témát. Videóinstallációk, kisplasztikák, festmények és fa installációk együtt alkotják a kiállítás anyagát.

Kiállítók:
Monica Mazzone, Mattia Barbieri, Francesco Fossati, Francesco Locatelli

komment


süti beállítások módosítása